Nylonsträngar


Nylonsträngar

Här återfinns vårt utbud av nylonsträngar. Bläddra bland bland annat Hannabach, D’addario och Martin & Co.

 

Hannabach

Att välja rätt nylonsträngar kan ibland vara svårt. Det kan nästan vara lika stor skillnad på ett par nylonsträngar som det är mellan stålsträngar och elgitarrsträngar. Har man väl hittat sin favorittillverkare och strängmodell är det därför många som väljer att hålla hårt på den.

Det man främst bör hålla utkik efter är hårdheten. När man talar om stålsträngar och elgitarrsträngar är ofta tjockleken av hög vikt. När det kommer till nylonsträngar är det dock inte lika prioriterat normalt sett. Det bästa tipset som kan ges är att testa olika hårdheter och helt enkelt känna efter vilken det är man gillar allra bäst. Tjockheten gör inte bara skillnad för gitarrens sound, utan även för hur det kommer kännas att spela.

Märken

Här på sidan har vi en personlig favorit när det gäller nylonsträngar – Hannabach. Flera av deras nylonsträngar finns representerade här på sidan. Även om det är vår personliga favorit finns det mängder av andra tillverkare på marknaden. Bland annat kan du här hitta D’addario och LaBella.