Gitarrhängare


På jakt efter en gitarrhängare? Med ett väggfäste till din gitarr kan du förvara den på smidigast möjliga vis. Det är bara att hänga ifrån dig den – utan att någon plats på golvet tas upp.

Hamilton
K&M
Fender
Hercules
Martin & Co
Horisontell vägghängare
Grip Studios

Så sätter du upp väggfäste för din gitarr

Att sätta upp ett väggfäste för gitarren är enkelt. Med de allra flesta modeller innebär det helt enkelt att du behöver borra in en eller två skruvar i väggen. Har du flera gitarrer som ska sättas upp med väggfäste är det viktigt att mäta ordentligt så att det blir symmetriskt. Gör du inte detta kommer du sannolikt att ångra dig efteråt.

Varför en gitarrhängare?

Gitarrhängare eller ett ställ? Många idag föredrar en gitarrhållare, eftersom att det inte tar någon plats på golvet. Har man många gitarrer, eller bara trångt om utrymme, kan en gitarrhängare ofta vara det bästa valet. Vidare är det enkelt att sätta upp, men det gäller också att man kan borra i det område som man har tänkt sig. Nackdelen med en gitarrhängare gentemot ställ är främst just att det krävs en installation. Ett gitarrställ kan helt enkelt placeras på golvet där du vill ha den.

En annan nackdel som följer med detta är att den inte är transportabel. Ska du arrangera en konsert eller en festival kan du knappast ta med dig gitarrhängaren för att hänga upp vid scenen (åtminstone krävs det mer jobb). Även om man har en gitarrhängare, är det bra att som aktiv musiker även ha ett gitarrställ. Spelar du ute mycket lär det förr eller senare behövas.

Pris och ovanliga modeller

Här på sidan finns flera modeller med olika egenskaper. Bland många av modellerna är det i huvudsak utseendet som skiljer dem åt, men det finns vissa med särskilda egenskaper eller speciell utformning. Till exempel kan du välja en gitarrhållare som ser ut som en hand, en som hänger horisontellt eller en med kork, snarare än gummi, som primärt material. Vi hoppas att du hittar vad du letar efter!