Gitarrfodral


Nedan hittar du vårt utbud av gitarrfodral. På samtliga produkter gäller 30 dagars öppet köp.

 

 

Gitarrfodral Western

 

Ortola Termobag Western

Smidigt och lättburet, med betydligt bättre skydd än vad andra mjuka gitarrfodral kan erbjuda. Ortola OTW kombinerar bekvämligheten hos mjuka fodral med det goda skyddet hos hårda gitarrfodral.

1095 :- Till butiken

Rockbag Student

Rockbag

Billigt och funktionellt! Rockbag har ett starkt och vattenavvisande ytmaterial. Ett utmärkt val för den som vill lägga lite mindre pengar.

325 :- Till butiken

Gitarrfodral från ETUI

RockCase från ETUI

Stilrent hardcase med bra skydd för akustiska gitarrer.

1095 :- Till butiken

Att köpa gitarrfodral

Vilket gitarrfodral man bör ha är i mångt och mycket en fråga om tycke och smak. I allmänhet brukar man ha hårda gitarrfodral till både elgitarrer och akustiska gitarrer, medan mjuka fodral endast brukar användas för akustiska gitarrer. Det här är dock mer en tendens än en regel.

En fördel med mjuka fodral kan vara att det helt enkelt är bekvämare att bära. Vanligtvis finns det band på den, så att den kan bäras som en ryggsäck. Hårda fodral får man istället bära mer som man bär en portfölj. Med en elgitarr där inne kan det alltså bli lite tungt om man ska gå längre sträckor. Ett hårt fodral ger dock bättre skydd för gitarren, särskilt om du ska resa med den och låta den åka med andra väskor. Är det en gitarr du är väldigt rädd om är ett hårt fodral som regel bättre – även om det är lite tyngre att bära.

Sedan finns det gitarrfodral som kombinerar de båda egenskaperna. Ett exempel på det är Ortolas termoväska, som ger ett bra skydd samtidigt som den är lättburen. Även om den visserligen ger bättre skydd än andra mjuka gitarrfodral, når den inte upp till det skydd som ett kvalitativt hårt fodral kan erbjuda. Här får en avvägning göras med hänsyn till hur gitarren och fodralet ska användas.

Vill du veta mer? https://en.wikipedia.org/wiki/Gig_bag