Elixir


Gitarrsträngar från Elixir

Elixir Nanoweb .010-.047 Extra Light

Hållbara gitarrsträngar med överdrag av nanoweb i skyddande syfte. Tunna strängar som ger en högfrekvent och klar ton.

199 :- Till butiken

Gitarrsträngar från Elixir

Elixir Nanoweb Bronze .013-.056 Medium

Gitarrsträngar med coating som avger ett fylligt ljud utan att kompromissa för mycket med de höga frekvenserna.

199 :- Till butiken
Gitarrsträngar från Elixir med Nanoweb

Elixir Nanoweb .011-.052 Custom Light

Strängar av phosphor bronze med en skyddande coating. I det tunnare laget – men inte det tunnaste som företaget erbjuder.

199 :- Till butiken

Gitarrsträngar från elixir

Elixir Nanoweb Phosphor Bronze .012-.053 Light

I stil med föregående, Custom Light, men avger ett lite mer fylligare sound tack vare sin tjocklek.

199 :- Till butiken

gitarrsträngar från Elixir. Tunna.

Elixir HD Light ”Taylor” 013-.053 Light

Strängar som håller länge med sitt skyddande överdrag. Inte de tunnaste, men i det tunnare laget.

219 :- Till butiken

Elixir, av företaget W.L. Gore & Associates, tillverkar så kallade coated strings. Coated strings innebär att strängarna omges av ett material – i det här fallet deras patenterade polymeröverdrag. Överdraget förlänger strängarnas livslängd tack vare dess skydd mot smuts, hudfetter och andra faktorer som kan förkorta strängarnas liv.

Produkter

Det som skiljer företaget från andra strängtillverkare är just deras coating. Bland deras mest populära produkter kan deras bronssträngar med Nanoweb-coating noteras. En gitarrsträng har som bekant inte en helt plan yta, utan har många små springor. I de här små springorna fastnar oundvikligen smuts och andra ovälkomna partiklar som förkortar strängens livslängd.

Med NanoWeb-överdraget reduceras mängden smuts som samlas i gitarrsträngens springor, vilket gör att strängarna håller längre än vad som är vanligt.

Bild på gitarrsträngar från Elixir

Vilka Elixir-strängar bör jag köpa?

Först och främst rekommenderas guiderna Välj rätt stålsträngar och Hur man väljer rätt gitarrsträngar. Elixir är märket för den som vill spara pengar långsiktigt. Den initiala kostnaden blir högre då strängar från Elixir är förhållandevis dyra, men i det långa loppet sparar man enligt företaget in på dessa pengar eftersom livslängden är så pass mycket längre.

Huruvida dess NanoWeb-överdrag påverkar ljudet positivt eller negativt är vida omdebatterat. Det bästa är troligtvis att testa och bilda sig sin egen uppfattning.

Elixir 013

Elixir 013 är ett par strängar som fått en del uppmärksamhet på sistone. De är ganska tjocka och håller länge. Elixir 013 är perfekt för den som vill ha tjocka strängar med lång livstid. 013 är i det tjockare laget, men uppskattas inte minst av musiker som spelar tung musik.