Elgitarrsträngar


Här finns vårt utbud av elgitarrsträngar.

Ernie Ball

Mer om elgitarrsträngar

Elgitarrsträngar finns i stora variationer och typer. Som synes på den här sidan finns mängder av olika elgitarrsträngar och antalet tillverkare och användare växer snabbt. Den som är osäker på vilka elgitarrsträngar som låter bäst bör tänka på tjockleken. Många sologitarrister, särskilt inom blues, föredrar lite tunnare tjocklekar eftersom det blir lättare att töja i dem. Dock finns det nackdelar, så som att de håller stämningen lite sämre (även om det sällan är särskilt märkbart) och att de går sönder lättare.

Tjockare elgitarrsträngar är vanligt att se hos gitarrister som spelar tyngre rock och metal. Tjockare strängar gör till exempel att det låter bättre när gitarren stäms ner. I övrigt ger det ifrån sig ett kraftfullare ljud i allmänhet, vilket lämpar sig väl just för tyngre genrer.

Billiga och bäst elgitarrsträngar

På den här sidan anser vi att både kvalitet och pris är viktigt. Elgitarrsträngar är något som kan behva bytas ganska ofta, så bara några tiotals kronor kan gör stor skillnad i längden. Här samlar vi de bästa elgitarrsträngarna, de som både är kvalitativa men även de som är billiga. Billiga elgitarrsträngar är något vi tror att de flesta som letar efter strängar till sin elgitarr är ute efter.

Något annat som vi lägger stor vikt vid är elgitarrsträngarnas tjocklek. Tjockleken gör oerhört mycket för spelkänslan och de allra flesta gitarrister har en favorittjocklek. Att plötsligt spela på mycket tunnare eller tjockare elgitarrsträngar kan kännas lite ovant, och nästan lite konstigt.

Bredvid varje produkt hittar ni tjockleken i beskrivningen. Vi tar även med annan relevant information som möjligen kan avgöra hur ditt spelande kommer att låta. Ett exempel på det är till exempel om elgitarrsträngarna är gjorda av ett visst material.