D’Addario


Bild på gitarrsträngar från D'Addario

D’Addario EJ12 80/20 Bronze Medium .013  

De här stålsträngarna från D’Addario är tillverkade i brons. Strängarna är mellantjocka och ger en klar ton utan att kompromissa med basregistren.

Till butiken

 

Bild på paket med gitarrsträngar

EJ13 80/20 Bronze Custom Light 011

Lite tunnare stålsträngar. Mer lättspelade än de tjocka, men avger mindre basfrekvenser och svagare volym. Passar exempelvis till den som töjer mycket i strängarna och behöver något lättspelat.

75 :-

Bild på paket med gitarrsträngar

EJ10 80/20 Bronze Light .012

Bronze Light .012 från D’addario är en av varumärkets tunnare stålsträngar – dock inte de tunnaste. Tunna strängar passar den som vill ha mycket flexibilitet i sitt spelande.

75 :-

Bild på paket av gitarrsträngar

EJ10 80/20 Bronze Extra Light .010

De här stålsträngarna är de tunnaste som D’addario erbjuder för akustisk gitarr. EJ10 Extra Light passar till den som vill ha något lättspelat. Passar även till mindre gitarrer.

Bild på strängpaket för resonatorgitarr

 

EJ42 Resonator/ Dobro

De här strängarna är tillverkade för resonatorgitarr / Dobrogitarr. Strängarna är av Phosphor Bronze, något som D’Addario var först med att tillverka 1974.

Bild på paket av gitarrsträngar från D'Addario

 

EJ16 Phosphor Bronze Light .012

Något tjockare stålsträngar av Fosfor-brons, men fortfarande ganska tunna. Fosfor-brons ger en varm och mjuk ton som många gitarrister världen runt uppskattar.

Bild på paket av strängar från D'Addario

 

EJ26 Phosphor Bronze Custom Light 011

Gitarrsträngar från D’Addario av fosfor-brons. Just D’Addario var först med att introducera strängar av fosfor-brons 1974.

Bluegrass gitarrsträngar från D'addario

 

EJ19 Bluegrass

Gitarrsträngar av fosfor-brons som har ett stort spann på tjocklekarna. Den tjockaste strängen är .056, medan den smalaste är .012. Populärt hos dem som spelar Bluegrass.

Bild på extra tunna gitarrsträngar från D'Addario

 

EJ15 Phosphor Bronze Extra Light .010

Det här är de tunnaste strängarna som D’Addario har i sitt sortiment när det kommer till stålsträngar för akustiskt gitarr. Perfekt för nybörjare och gitarrister som töjer mycket i strängarna. Ger en varm ljudbild.

Bild på ytbehandlade

1.    EXP17 13- 0.56 Phosphor Bronze

”EXP” på förpackningen står för Extended Play och innebär att de här gitarrsträngarna har en längre livslängd än vanligt. Strängarna håller upp till 4 gånger längre än ”vanligt”.

D’Addario började som ett litet familjeföretag i en italiensk småstad för längesedan. Efter att en jordbävning ödelade staden 1905, emigrerade två D’Addario-bröder till New York och började importera strängarna som tillverkades i deras hemland.

 

Med tiden har D’Addario kommit att bli ett av marknadens mest välkända varumärken. Ett faktum som understryker dess starka ställning i musikvärlden är att gitarrister som Joe Satriani, Keith Urban och Jim James kontinuerligt använder sig av deras produkter.

Produkter

D’Addario har ett mycket gott anseende av många musiker. Tillverkaren erbjuder ett brett sortiment där de allra flesta gitarrister bör hitta vad de söker. Från bronssträngar och fosfor-bronssträngar i olika tjocklekar, till rena stålsträngar med överdrag av silke finns att hitta i deras utbud. Utöver deras breda sortiment av stålsträngar tillverkar de även nylonsträngar i olika tjocklekar och typer.

Förutom gitarrsträngar tillverkar de även strängar för bland annat banjo och ukulele. Bland övriga produkter kan trumpinnar, plektrum och stämapparater noteras.

Vilka gitarrsträngar från D’Addario bör jag köpa?

För att hitta rätt stålsträngar rekommenderar vi att läsa våra guider Välj rätt stålsträngar samt hur man väljer rätt gitarrsträngar. Söker du en klarare ton rekommenderas tunnare bronssträngar – söker du en fylligare ljudbild är tjockare bronssträngar ett bra alternativ. Vill du byta strängar sällan rekommenderas deras Coated Phosphor (också brons) som har en mycket lång livslängd.