Billiga gitarrer och gitarrpaket


Billiga gitarrer och gitarrpaket kan vara svårt att hitta – åtminstone om de även ska vara kvalitativa. Här listar vi de billiga gitarrer och gitarrpaket som faktiskt låter bra. Att som nybörjare köpa ett gitarrpaket som inte låter bra – bara för att det är billigt – kommer sannolikt inte att uppmuntra till fortsatt spelande. Det är när det är låter bra, och när gitarren är spelvänlig, som det blir roligt att spela.

 

Gitarrpaket från Fender

Fender är ett av de absolut största och mest betrodda varumärkena när det kommer till gitarrer. Här är ett gitarrpaket som få skulle vara missnöjda med – såväl nybörjare som erfarna. Finns även i svart.

I det här gitarrpaketet medföljer även:

✓ Axelband

✓ Plektrum

✓ Ett extra set gitarrsträngar från Fender

✓ Gitarrstämmare

 

1899 :-

 

 

Till butiken

 

 

Nybörjarpaket från Husets Gitarr

Letar du efter en prisvärd nylonsträngad gitarr? Med Husets Gitarr slipper du ställa kvalitet mot pris. En billig gitarr som låter bra från början. Perfekt för nybörjare. Finns även i svart.

I det här paketet medföljer även:

✓ Ett mjukt gitarrfodral

✓ En gitarrstämmare

✓ Husets gitarrskola (bok)

 

 

1195 :-

 

 

Till butiken

Fender nybörjarpaket

Ett utmärkt nybörjarpaket för den som vill köpa något kvalitativt från början. Fender är ett av de mest populära märkena i världen. Gör gitarrister som Jimi Hendrix och Eric Clapton sällskap genom att köpa Fender!

I det här gitarrpaketet medföljer även:

✓ Axelband

✓ Plektrum

✓ Ett extra set gitarrsträngar från Fender

✓ Gitarrstämmare

 

1899 :-

 

 

Till butiken

Gitarrpaket från Fender – Nylonsträngat

Den här Fendergitarren har en lika smal hals som en westerngitarr men är nylonsträngad. Kombinerar spelkänslan hos westerngitarrer med soundet från nylonsträngar.

I det här gitarrpaketet medföljer även:

✓ Mjukt case

✓ Plektrum

✓ Ett extra set gitarrsträngar från Fender

✓ Gitarrstämmare

 

1899 :-

 

 

 

 

 

 

 

Till butiken

 

 

 

Santana – Gitarrpaket

En snygg gitarr signerad gitarristen Carlos Santana. Är främst avsedd för nybörjare, men även lite mer erfarna kan ha mycket glädje av denna.

I det här paketet medföljer även:

✓ Ett snyggt, mjukt gitarrfodral

✓ En gitarrstämmare

 

1395 :-

 

 

Till butiken

Billiga gitarrer – Akustiska och gitarrpaket

Många nybörjarpaket finns som riktar sig till de som vill börja spela akustisk gitarr. En hel del paket finns på mängdbutiker som inte har musikinstrument som huvudfokus. Det rekommenderas inte att köpa dessa gitarrer, även om de kan vara en eller två hundra kronor billigare än hos en musikaffär. Anledningen är helt enkelt att de ofta är i alldeles för dålig kvalitet.

De billiga akustiska gitarrer och gitarrpaket som vi listar här ligger ofta runt tusenlappen och erbjuder, för priset, mycket hög kvalitet. Gitarren AB i Göteborg, som vi samarbetar med, har just gitarrer som största fokus.

 

Billiga elgitarrer

Billiga elgitarrer finns, precis som akustiska gitarrer, ofta i paket hos mängdvaruhus. Precis som innan rekommenderar vi inte att köpa dessa. Förstärkaren som följer med låter sällan särskilt bra, samtidigt som elgitarren alltför ofta är dåligt intonerad på de högre band. En dåligt intonerad gitarr innebär att vissa toner på gitarren aldrig kommer att låta helt rena – hur väl och precist du än stämmer den.

 

De elgitarrpaket som vi listar här ligger alla runt 2 000 kronor. Då följer en förstärkare i bra kvalitet och en spelvänlig gitarr med. Det rekommenderas att lägga ner några kronor extra på den första gitarren då, som tidigare nämnt, dåligt ljud sannolikt kommer göra att gitarren läggs undan och inte plockas fram igen. Det här innebär inte att man måste ha en dyr och speciell gitarr – men stora skillnader i kvaliteten kan fås genom bara några hundralappar extra. Vi anser att dessa extra kronor är värda mycket, eftersom den som ska börja spela får en chans på riktigt att höra hur bra det kan låta.